Ползване на тежестите за крака

Тежестите за крака са предназначени за хората, които искат да повишат интензивността на своята тренировка.

Tejesti za kitki
Тежести за глезени / китки Pegasus от 2 кг

Благодарение на тях, мускулите се укрепват и тялото става по-издръжливо. Това, на което трябва да се обърне внимание е, че те трябва да са съобразени според вашето тегло. Ако изберете тежести за крака, които са прекалено тежки за вашите килограми, може да постигнете обратен ефект и да получите травми, или наранявания.

Тежестите за крака са практични и може да се използват, както при тренировка във фитнес зала, така и докато тренирате в домашни условия. Първата глава причина е, че ще можете да тренирате краката си целево, за да повишите мускулната им сила и маса.

Два вида тежести за крака

Тежестите за крака могат да бъдат разделени на два вида – насипни и метални.

При насипните тежести обикновено се използва пясък. Единственото предимство на тежестите от пясък е ниската цена, на която се предлагат на пазара. Когато избирате този вид тежести, трябва да знаете, че първоначалният вид ще се промени след няколко месеца. Обикновено промяната се забелязва на 3-ия месец след използването. Това се случва, защото част от пясъка се изсипва, поради изтърканата тъкан.

Металните тежести се пълнят с метални плочи, благодарение на което са много по-издръжливи и подходящи. Независимо от физическата форма и килограми, металните тежести се идеалният избор. Тяхното тегло може да се регулира ръчно, което ги прави още по-любим избор. По този начин с металните тежести може да се изпълняват различни видове упражнения и натовареност.

Тренировъчен режим с тежести за крака

Преди да започнете да тренирате с тежести за крака, трябва много добре да се запознаете с опасностите, които крият те. Естествено това зависи единствено от нашата отговорност и съобразителност. При неправилно подбрани тежести, може да си причините навяхвания и наранявания, дори и по-тежки травми.

Добре е да се консултирате с професионалисти, които най-добре знаят от какъв тип тежести се нуждаете и каква да бъде тяхната тежест. Със сигурност, те ще ви помогнат да направите програма за тренировки с тежести за крака, така че те да са съобразени с това дали сте начинаещ, какви са актуалните ви способности, какви цели преследвате във вашите фитнес начинания.

Weights
Тежести за ръце и крака 2,5 кг AMILA

Важен факт, който трябва да знаете е, че големите тежести за крака укрепват сърдечно-съдовата система и като цяло влияят здравословно на цялото тяло. Важно е обаче да изпълнявате упражненията според програмата и да не претоварването тялото си извън вашите способности.

Упражненията с тежести на краката могат да постигнат, както изгаряне на излишните подкожни мазнини, така и укрепване на мускулите. Благодарение на тях тялото става много по-издръжливо и силно.

Тежестите за крака са подходящи за силови и кардио тренировки. В зависимост от това, което искате да постигнете, ще направите програмата си в тази посока. Силовите упражнения изискват един подход, кардио тренировката друг, в този смисъл и тежестите ще бъдат използвани според програмата. Добре е да следите резултатите си, независимо в каква посока сте насочили тренировката си.

Ние предлагаме богат и разнообразен избор от тежести за крака, които са изработени от висококачествени материали и предразполагат за качествена тренировка.