Усвояване на тераса

В наши дни всяко едно семейство се стреми да намери начин как максимално да разшири жилището си, а идеалната за това стъпка е да усвои своя балкон.

Това действие обикновено се прилага ако жилището е малко и домакинствата търсят начин за осигуряване на повече пространство с цел създаване на уют, както и нови и функционални помещения. Ако и вие искате да направите вашия балкон като неразделна част от вашето жилище, на помощ идва професионалният екип по усвояване на тераси. Това са специалисти, които качествено и детайлно ще се погрижат да осигурят желания от вас простор и уют. 

Как да си гарантирате качествен резултат?

За постигнето на качествен резултат, помощта от специалисти е от изключително голямо значение. Причината тук е, че затварянето на терасата или балкона изисква да се вземат в предвид редица важни фактори, а именно –  топлоизолация, хидроизолация, както и изчисления за натоварване и здравина на конструкцията. Предприемането на това действие  започва с проектиране, като от значителна важност е да се отбележи каква ще бъде дограмата. По предпочитание на клиента тя може да бъде дървена дограма, алуминиева дограма или PVC дограма, която е най-предпочитаната заради цената.От видовото си разнообразие дограмата бива –  плъзгаща структура, стандартно отваряне, както и двуслоен или трипластов стъклопакет, които позволяват запазването на топлината в помещението, поради своята ниска топлопроводимост, като една от най-големите фирми за производството на дограма е Воршилов. От много голямо значение е и също каква да бъде топлоизолацията, за да се удължи максимално живота на терасата и  да се направи качествено, а за осъществяването на тази цел е нужно компетентно мнение и дългогодишен опит.  В случай че терасата Ви се намира на последния етаж , освен нейното усвояването, се налага и изграждането на покрив.

Какви са ползите от усвояването на тераса към кухнята?

Много домакинства желаят да уголемят полезната площ в кухнята и често взимат решение за приобщаване на прилежащата тераса, като доказано най-лесният и ефективен начин. Усвояването на тераса към кухнята превръща балкона във функционален кухненски бокс с трапезаря към него. По този начин се компенсира недостига на простанство в кухнята, увеличава се естествената светлина в помещението, осигурява се удобство по време на сервиране и се съчетава полезното с приятното.

Усвояване на тераса – цени

При усвояването на тераса цените отностно иззиждането на терасата по желание на клиента варират между 65 и 70лв./м2, а за монтаж на нова PVC или алуминиева дограма, както и поставянето на вътрешна или външна топлоизолация, цената се определя след огледа.

Усвояване на тераси – услуги

Затварянето на терасата е свързано със създаване зид от газобетон и тухли, шпакловане, бояджийски дейности, изграждане на електрически инсталации и монтаж на дограма. Процесът е сложен, но ефектът е впечатляващ. 

Как да подходим отговорно?

Отговорността за усвояването на терасите и балконите е много голяма и поради тази причина професионалната строителна фирма Янчов Инжинеринг, подхожда изключително внимателно към всеки отделен обект. Усвояването на вашата тераса ще Ви донесе всичко, за което сте мечтали, а именно да отворите дома си и да го превърнете в едно по-приветливо място. Противно на много мнения, това може да се случи без абсолютно никакви нарушения на архитектурата на сградата и без риск от поражения в случай на земетресение. В никакъв случай обаче не се опитвайте да затворите терасата си сами, а се обърнете към професионална строителна фирма, която ще да Ви укаже моментално съдействие.