Препоръки при избор на врати

Без подходяща врата помещението не може да изглежда в завършен вид

Всеки се е сблъсквал с проблеми при избор на врати за интериорния дизайн. Да започнем от там, че дори не знаете кои от тях са подходящи за Вашето помещение, отделна тема са високите цени, многообразието на пазара и самата изработка. Доста поводи за лутане и объркване имат клиентите.

Някои от основните съществуващи варианти са:

Стъклени врати за интериора

-Дървени врати
-Дървени врати, които са с различен архитектурен стил
-Алуминиеви врати

Внимавайте за:

-Размера на вратата
-Доколко е подходящ цветът
-Материалът, от който е направена, съобразено с вида на стаята

Тези изисквания са водещи при покупката на врати за интериора, защото няма как да поставим дървена врата в банята – тя просто няма да издържи на влагата. В офиса стъклените врати са за предпочитане, например. Те осигуряват достатъчно добра изолация, пазят от външни шумове и са елегантни като присъствие. Бихте могли да се спрете и на алуминиева врата, която е по-изгодно предложение, а и има същите предимства. Стъклените обаче са по-актуални и се търсят масово при съвременното обзавеждане, както съветват и повечето интериорни дизайнери.

Цветът на вратата избирайте внимателно. Той не трябва да е пълна противоположност на основните тонове наоколо, а да бъде част от тях, да се слива и синхронизира напълно. Ключови детайли в случая са цветът на паркета, на лайсните и первазите, които опасват помещението. Разбира се, може да заложите и на по-авангардно решение и вратата Ви да се превърне в ярко петно и акцент в стаята, но за подобни дръзки крачки винаги търсете мнение и от специалист.

И не на последно място помнете, че дървените врати изискват по-деликатна грижа. Те са красиви и внасят много уют, но трябва да им се обръща внимание. Те трябва да се чистят на няколко пъти през годината основно с мека кърпа за отстраняване на праха, която трябва да е само леко навлажнена. При натрупана мръсотия трябва да се използва напоена със сапунена вода гъба, а ако се разчита на препарат, той трябва да не е абразивен и да е неутрален откъм съставки.

За да не се налага да знаете всичко и да разбирате от интериорен дизайн, Ona Design ще ви даде ноу хау, ще ви посъветва относно вашите врати, мебели и целия интериор, за да може той максимално добре да изпълнява своето предназначение.