Предимствата да поставите PVC дограма в дома си

С поставянето на PVC дограма във вашия дом вие правите инвестиция в енергийната ефективност, спокойствието и уюта ви.

Разбира се, за целта трябва да закупите дограма от известни производители, които да дадат добра гаранция и удостоверение за качество. Но нека разгледаме различните предимства, които PVC профилите предлагат за домакинствата.За да бъдат ефективни вашите прозорци е нужно да изберете добра фирма за дограма , която да ви даде подробна информация за продуктите, които предлага и да извърши прецизен монтаж. От съществено значение за функционалността на всяка дограма и стъклопакет е начинът на поставяне.

Ако изберете PVC дограма от Мастер Пластик, то вие ще си осигурите пълноценен монтаж, който ще включва оразмеряване, използване на необходимите инструмент, добро закрепване на отделните елементи и всичко най-важно. Фирмата има дълъг опит в продажбата и монтажа на дограми, тъй че може да ѝ се доверите напълно.Едно от предимствата на PVC профилите е, че са значително по-леки от масивните дървени и метални дограми. Заедно с това те са изключително здрави, което ги прави устойчиви на климатичните капризи и природните бедствия. Мнозина купуват PVC дограма само заради здравината на продукта и неговата издръжливост на вятър, студ, дъжд, сняг и така нататък.

За да получите отлична топлоизолация, е нужно да изберете и добър стъклопакет. На пазара се предлагат различни видове стъкла като например: бели флоатни стъкла, нискоемисионни стъкла, стъкла тип 4 сезона и други. Попитайте във вашата фирма, кой стъклопакет е подходящ за климата, в който живеете.Многокамерните ПВЦ дограми гарантират енергийната ефективност на жилището. Колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-малък е шансът студеният въздух да нахлуе във вашите помещения. Дограмата ще запази топлината от ел.уредите ви в жилището и няма да позволи разхищение на електроенергия.

Друг плюс на дограмата от поливинилхлорид е, че тя издържа на пожари. Използваните технологии за изработка на профилите няма да позволят огъня да се разрасне в помещенията ви и по този начин вие ще запазите прозорците си в уникалния им външен вид.Съвременната PVC дограма не жълтее, както много хора си мислят. Самите материали са направени, тъй че да не претърпят никакви промени десетки години наред. Виждали сме дограма на 15 години, която е запазила белотата си и елегантната си визия през цялото време.

Повечето производители на дограми дават гаранция между 10 и 25 години. В това време може и да се наложи някакъв малък ремонт, но това не е нищо съществено. Тук трябва да отбележим, че при правилна поддръжка на дограмата от ваша страна, тя може да изкара много повече от гаранционния срок, без да се повреди и промени.

Няма да пропуснем и екологичността на PVC дограмата. Чистата изработка се извършва, без да се употребяват природни ресурси, а профилите подлежат на рециклиране. При горенето не се отделят вредни вещества във въздуха и по този начин природата остава непокътната.

Естествено, има и други предимства свързани с изолацията и функционалността на новата ви PVC дограма, но смятаме, че изтъкнатите тук плюсове са достатъчни, за да направите правилния избор. Сигурни сме, че именно PVC профилите са най-добрата опция за всяко домакинство, което държи на топлотата и уюта в дома си.