Искате да правите основен ремонт на къща, но не знаете кога?

Къща

Е, ще се опитаме да ви ориентираме по този въпрос като ви дадем ползи и негативи за ремонт през всеки сезон. За да не ви отегчим, нека започнем! Прочетете и изберете, както се казва, най-доброто според вашите време, бюджет и условия. 

Винаги можете да комбинирате идеи и методи, като в същото време можете да се консултирате със строителни фирми за основен ремонт, които имат опит и експертиза. Не подценявайте обратна връзка, защото колкото и да си пишем тук, най-ценно е да дойде човек на терен и да ви даде реална оценка на къщата и това, което може да се направи.

Плюсове и минуси на ремонт през зимата

Започваме зимата, защото така или иначе сме вече в предколедна вълна. Какви плюсове и минуси има основният ремонт на къща през зимния период и студените месеци. Нека видим!

Позитивите определено се коренят в това, че зимата може въобще да не е зима за географската ширина, в която се намирате. Ако живеете в Испания или Португалия – то най-вероятно средните температури няма да ви изплашат или спънат. Ако обаче сте си в Родна България… то зимата е подходящ сезон за вътрешен ремонт, но не толкова за основен. Не е изключено ако зимата е добра, както се казва, и метеорологичните условия са благоприятни, но трябва да сте експедитивни, настъпателни, което може да претупа работата.

Негативите от основен ремонт на къща през зимата са няколко и най-често са свързани с условията и климатичните особености. Например, повишената влажност, ниските температури, силен вятър, снеговалеж и пр. Към основен ремонт на къща се включват дейности като подмяна и ремонт на покрив, за да се гарантира качество на работата – покривът трябва да е готов много преди зимата. Същото е и при ремонт на приземни етажи и мазета. По-добре планирайте ремонт през по-благоприятни сезони.

Плюсове и минуси на ремонт през пролетта

Пролетта е един от най-благоприятните сезони за основен ремонт на къща, защото времето е подходящо за стягане и полагане на повечето строителни материали. Разбира се, не подценявайте и вътрешните ремонти, защото например, ако трябва да се пребоядиса – то ще се наложи боята да изсъхне хубаво, докато се мине с 2-3 ръка боя. Ако времето е влажно – както е през зимата, това би възпрепядствало процеса. Ето защо дори и за вътрешните, и за външните ремонти най-важно е да съобразите и с други особености и фактори, които може да повлияят на по-бързото финализиране на работния процес.

Пролетта ви предлага доста по-голям диапазон на топло и хладно време, в което може цялата работа да се планира и да се направи един наистина удържан план за действие, който да се следва от цялата бригада за основен ремонт на къща. Обмислете добре и ако можете да свършите този крупен ремонт преди началото на зимата, ще бъдете доста по-облагодетелствани. Дори от гледна точка на икономия на ток – ако при основния ремонт сложите навременно топлоизолация, то безспорно ще видите как енергоразходът намалява, а домът ви е много по-природосъобразен. Успех в това начинание!