Няколко стъпки преди покупка на имот

Изпадали ли сте в ситуация, в която да искате да купите нещо, да имате нагласата и представата, какво да е то и да не може да го закупите.

И причината за това да не се крие във финансови възможности, а в това, че не се предлага на пазара или е така ограничено, че да не може всеки да си го позволи.Става дума за лукс имоти. И тук говорим за момента, в който имаш заделената сума пари за нещо наистина прекрасно, което да гарантира следващите години на комфорт, стил, пространства и удобства, но в момента, такова да не е налично. 1365706604З вучи абсурдно, но до някъде е самата истина. Не малко са хората, които са се сблъсквали с този проблем. Когато търсим имот от средна класа нещата могат да са по-лесни, но когато става дума за имоти лукс, то много са определящите причини, които по един или друг начин връзват ръцете ни.

Какво може да ни обърка по време на покупка на имоти лукс и как да се справим със създалата се ситуация:

На първо място за всяка голяма инвестиция трябва да се доверим на правилните хора. В случая, агенция за недвижими имоти. Тя трябва да има изградено име на пазара, добри позиции и най-вече да знае, на кой и какво да предложи. С правилните партньори до себе си и работата в търсенето и избирането ще е облекчена.На второ място трябва да преценим, с каква цел е свързана покупката на имот лукс и къде искаме да е разположен. Тук вземаме предвид големите градове и предназначението на имоти лукс. Много от тях се купуват само, с цел препродажба, но ако купуваме, за да живеем, трябва да сме стриктни в детайлите.

Месторазположение на брега на Черно море, в подножието на планина са идеални за покупка на имот, но трябва да сме на ясно, че и невинаги се намират. Интересни предложения в изминалите години са имоти на Банско. С прочуване на имот трябва да имаме предвид и, че колкото и да е красива визията на дадено имение от вън, вътре може да е съвсем друго. Добре е да се направи първоначален оглед, а след това и последващи преди пристъпване към сделка.

Уточнения в местоположение, брои стаи, етажно разположение, допълнителни екстри като СПА, паркинги или гараж и много други са част от покупката на имота.

Едва, когато вече сме сигурни в решението си, трябва да пристъпим към подписване на договорите и заплащането.